Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Emma

EMMA LEE BUNTON (1976. január 21.) angol popénekes, dalszerző, és alkalmi színésznő. Az egykori lánycsapat, a Spice Girls tagja. Finchleyben született, Pauline és Trevor Bunton lányaként. 11 éves korában szülei elváltak, édesanyja nevelte tovább. Van egy öccse, Paul James. A St. Theresa Schoolban kezdte tanyulmányait, majd a Primary School Church End Finchleyben folytatta. A Sylvia Young Theatre Schoolba ment később Marylebone-ba. 1992-93-ban kisebb szerepekben feltűnt a BBC csatorna sorozataiban. Justin Timberlake-kel volt egy kisebb kapcsolata, majd Jade Jones-sal, a CherryBlackStone énekesével jött össze, akivel azóta együtt is él és gyermekük is született, 2007. augusztus 10-én, Beau Lee Jones. 2011-ben született meg a második fia.

SPICE GIRLS (1994-1998)
Az öt lány, név szerint Melanie Brown (Scary Spice), Victoria Beckham (Posh Spice), Emma Bunton(Baby Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice), Geri Halliwell (Ginger Spice) hamar vált Anglia első számú kedvencévé. Művészneveiket a Top of the Pops magazin adta a lányoknak. 1996 nyarán írták alá a Virgin Records lemezkiadó szerződését, és nem sokkal később kiadták a banda első kislemezét Wannabe címen. A single akkora sikert aratott világszerte, hogy hamar az 1990es évek pop úttörői között üdvözölték Őket, akár csak az akkor fénykorát élő szintén brit Take That, vagy a Back Street Boys. Az együttest Simon Fuller menedzselte. Első albumuk, a Spice 1996. november 4.-én került kiadásra. A lemez sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy számos ország slágerlistáján igen előkelő helyen végzett. 12 országban első helyezett lett a korong, többek között a hírhedt US Bilboardon, és a UK Albums Charton is. Második albumuk, a Spiceworld 1997. november 3.-án került a boltok polcaira. Érdekesség, hogy az album dalai egy azonos című filmben is felcsendültek, melyben saját magukat alakították a spicegirl-ök. Az album az előzőhöz hasonlóan ostromolta a slágerlistákat számos országban, illetve arany, többszörös platina, és gyémánt lemezminősítésekkel illették a korongot. 1998. május 31.-én Ginger Spice, alias Geri Halliwell bejelentette, hogy kilép az együttesből. A hírt az énekesnő ügyvédje is megerősítette egy sajtótájékoztatón. Az együttes többi tagja pedig –immáron Gery nélkül-kiadta harmadik albumuk első kislemezét, a Goodbye-t.

FOREVER & A GIRL LIKE ME (1999-2002)
1999. November 1-én jelent meg az első önálló maxija, What I Am ami a 2. helyre került Geri halliwell Lift Me Up-ja előzte meg. 2001. április 2-án megjelntette második maxiját, What Took You So Long-ot ami sok országban 1. helyezést ért el. a B-side dala (Hey You) Free Up Your Mind Melanie C-vel vették fel. Ami rajta van a Pokémon film CD-jén. Az együttes többi tagja pedig –immáron Geri nélkül-kiadta harmadik albumuk első kislemezét, a Goodbye-t. 2000. november 6.-án a Virgin kiadó publikálta a banda harmadik nagylemezét, a Forevert. Ez az elbum ugyan nem muzsikált az előző két maxihoz hasonlóan a slágerlistákon, de több országban arany, illetve platina lemez lett. Kanadában kétszeres platinalemez lett az album. A sikeres lánycsapat tagjai már a harmadik lemez felvételekor építgették szólókarrierjüket kisebb nagyobb sikerrel, illetve sorra családot alapítottak. 2001-ben a nagysikerű Spice Girls hivatalosan is feloszlott.
Az elős önálló albuma, A Girl Like Me 2001. április 16-án jelent meg. Ami angliában a 4. helyig megy. 2001. augusztusban jelent meg Take My Breath Away ami az 5. helyre került. 2001-ben Emma szerződést köt Universal Music-kal. 2001. decemberben megjelenik az utolsó maxi az albumról, We're Not Gonna Sleep Tonight, ami csak a 20. helyéig kerül. A bukás miatt törölték az ötödik maxit, A Girl Like Me.

FREE ME & LIFE IN MONO (2002-2007)
2002. végétől dolgozott a második albumján. 2003. május 26-án Emma visszatér egy új maxival a Free Me, ami elérte az 5. helyett. Az album csak tíz honappal később jelent meg. 2003. oktober 13-án jelent meg a Maybe ami angliában 6. helyétt érte el más országban 1. helyezés volt. 2004. január végén megjelent a harmadik maxi az albumról, I'll Be There ami a 7. helyéig ment angliában. 2004. február 9-én megjelent az album Free Me. Ez az album a kritikusok a legjobb albuma. 2004. május végén megjelent a negyedik és az utolsó maxi az albumról, Crickets Sing for Anamaria ami a 15. helyre került.
2006. november 13-án megjelent a Downtown egy feldolgozás, ami a 3. helyéig került. 2006. december 4-én megjelent a harmadik albuma, Life In Mono ami a 65. helyére került. 2007. februárban kiadta a második és utolsó maxit az albumról, All I Need To Know ami 60 helyig ment.

RETURN OF THE SPICE GIRLS (2007-2009)
2007. június 28.-án egy sajtótájékoztatón bejelentették, hogy visszatérnek. A lányok újra összeálltak egy 24 állomásos turné, a The Return of a Spice Girls, és egy Greatest Hits válogatáslemez elejéig. A koncertkörútra a jegyek a bejelentéstől számított 38 másodpercen belül minden jegy elfogyott. 2007. november 5.-én a csapat a nagyszabású Victoria’s Secret Fashion Show-n is fellépett, ahol két dalt is előadtak. 2008. február 26.-án idő előtt befejezték a turnét. Azóta is többször felmerült a tagokban a visszatérés ötlete. 2009. óta Heart London rádiónál dolgozik és műsorokban is részt vesz.

PLETYKÁK A NEGYEDIK ALBUMRÓL, HEART & GEM (2009-)
2009. őszén néhány kibocsátatlan dal került az internetre: Crazy, Crazy Beautiful, In Another Life és a Ladylike. Néhány pletyka kering, hogy Emma 2010 év végén megjelenteti az új albumját. Később bejelnti, hogy egyáltalán nem dolgozik új albumon.
2012 elején megjelentett egy gyermek ruhákat. Melanie C Július elején bejelentetette, hogy az albumon szerepelni fog egy duett dal Emma Bunton-nal. A két tagnak nem ez az első száma [Christmas Wrapping -- Goodbye kislemezen szerepel és Free Up Your Mind -- Melanie C csak háttér vokálban lehet hallani]
Egy pletykalap szerint Emma titokban dolgozik a negyedik albumján és már felvett nyolc dalt is. A hírek szerint 2014-ben jelenne meg és túrnéra is menne. Bár ezt még Emma nem erősítette meg. 2013. októberben bejelnetette, hogy a Spice Girls végleg soha nem oszlott fel és bármikor újra összeállna a többiekkel. 2014. elején pletykálták, hogy jelenleg dolgozik a negyedik albumján ami talán karácsonykor meg is jelenik de ezt Emma még nem erősítette meg. 2015. Március végén egy interjúban elmondta, hogy szeretne új zenét csinálni.
2016. Májusban Geri-vel és Melanie B-vel újra stúdióban volt, majd július elején bejelentik, hogy trióként újra összeáll a Spice Girls. Augusztusban Melanie C beperli őket, mert szerinte Spice Girls nélküle nem létezhet, Victoria pletykák szerint beperelte őket.

 

Cikkek

Diszkográfia

2015.10.27

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Emma