Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Geri

GERALDINE ESTELLE HALLIWELL néven látta meg a napvilágot 1972. augusztus 6. -án, Watford nevû városkában. 1994 és 1998 között volt a Spice Girls együttes egyik tagja de 1998. Május 30-án kilépett. Majd három albumot jelentett meg Schizophonic, Scream If You Wanna Go Faster és a Passion. Négy első helyezett dala van Mi Chico Latino, Lift Me Up, Bag it Up és It's Raining Men. 2007 és 2008 között egy túrné erejéig összeállt a Spice Girls-sel. 2010 végén bejelentette, hogy új albumon dolgozik.

SPICE GIRLS (1994-1998)
Az öt lány, név szerint Melanie Brown (Scary Spice), Victoria Beckham (Posh Spice), Emma Bunton(Baby Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice), Geri Halliwell (Ginger Spice) hamar vált Anglia első számú kedvencévé. Művészneveiket a Top of the Pops magazin adta a lányoknak. 1996 nyarán írták alá a Virgin Records lemezkiadó szerződését, és nem sokkal később kiadták a banda első kislemezét Wannabe címen. A single akkora sikert aratott világszerte, hogy hamar az 1990es évek pop úttörői között üdvözölték Őket, akár csak az akkor fénykorát élő szintén brit Take That, vagy a Back Street Boys. Az együttest Simon Fuller menedzselte. Első albumuk, a Spice 1996. november 4.-én került kiadásra. A lemez sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy számos ország slágerlistáján igen előkelő helyen végzett. 12 országban első helyezett lett a korong, többek között a hírhedt US Bilboardon, és a UK Albums Charton is. Második albumuk, a Spiceworld 1997. november 3.-án került a boltok polcaira. Érdekesség, hogy az album dalai egy azonos című filmben is felcsendültek, melyben saját magukat alakították a spicegirl-ök. Az album az előzőhöz hasonlóan ostromolta a slágerlistákat számos országban, illetve arany, többszörös platina, és gyémánt lemezminősítésekkel illették a korongot. 1998. május 31.-én Ginger Spice, alias Geri Halliwell bejelentette, hogy kilép az együttesből. A hírt az énekesnő ügyvédje is megerősítette egy sajtótájékoztatón. Harmadik albumról három dalt írtak Gerinek Goodbye [Viszlát] Tell Me Why [Mondd el miért] Let Love kead the Way [Hagyd, hogy a szeretet vezese az útat]

SHCIZOPHONIC & SCREAM IF YOU WANNA GO FASTER (1998-2002)
Amint kilépett a Spice Girls-ből elkezdett dolgozni az első albumán sokak szerint már a második Spice Girls albumnál kezdett el dolgozni az albumon de ezt soha nem erősítette meg. 1999. május 10-én kiadja első önálló kislemezét, Look At Me ami a második helyett ért el Angliában. 1999. Június 7-én kiadja első önálló albumát a Schizophonic-ot ami 4. helyett ért el angliában. Angliában dupla platina lett. 1999. Augusztusban kiadja az albumról a második kislemezét, Mi Chico Latino ami nagyobb sikert ér el az elöző kislemeznél sok helyen eléri az első helyett. Lift Me Up lett a harmadik kislemeze amit november elején jelent meg azon a napon mint Emma Bunton What I Am dala, Geri több kislemezt adott el így első helyezést ért el. 1999. oktoberben kiadta az első önéletrajzi könyvet If Only-t. A könyvet nagyon dicsérték a kritikusok. 2000. Március elején megjelent a negyedik és az utolsó kislemez az albumról, Bag It Up ami szintén első helyett ért el angliában. Egykori társa, Mel C egy héttel később adta ki a Never Be The Same Again ami lecsrélte Gerit. A Walkaway lett volna az ötödik kislemeze de elkezdett dolgozni a második albumán így törölni kellett.
2001. április végén megjelent a negyedik első helyezett dala a nagy sikerű, It's Raining Men. A dal feltünik Bridget Jones naplójában is. 2001. május 14-én jelent a második albuma, Scream If You Wanna Go Faster 5. helyett érte el. 2001. Július végén jelent meg a második kislemeze az albumról Scream If You Wanna Go Faster ami csak 8. helyéig foglalta el. 2001. november 2-án elkezdte a turnéját. 2001. november végén jelent meg a harmadik kislemez az albumról Calling ami 7. helye lett. 2002-ben jelent volna meg a Cricle Around the Moon dala de törölték. Azután bejelentette, hogy pihenteti az énekesi karrierjét.

PASSION & RETURN OF THE SPICE GIRLS (2003-2008)
2003. decemberben vissza ment a studióba, hogy felvegye az új albumot. 2004. szeptember 9-én először mutatta be az új számot, Ride It-et ami pár héttel később jelent meg a dal szép sikereket ért el a negyedik helyig ment. Eredetileg pár héttel később jelent volna meg a harmadik album, Disco címmel de a kiadónak nem tetszett pár dal így azokat le kellet cserélni és törölni kellett a második kislemezt is ami még abban az évben jelent volna meg, 100% Pure Love. 2005. május 30-án kiadta a második kislemezt a harmadik albumról, Desire ami a legrosszabb helyezése volt Gerinek 22. helyett szerezte meg angliában. 2005. június 5-én kiadta a harmadik albumát a Passion-t ami csak a 41. helyéig volt listákon. A harmadik kislemez még novemberben jelent volna meg de az album sikertelensége és Geri terhes lett így törölni kellett.
2007. Április elején bejelntette, hogy aláírt hat gyerek könyvre szóló szerződést. A könyvek kilenc éves Ugenia szól, aki megbarátkozik Bronte, Rudy és Trevorral. Bár Geri feladta az énekesi karrierjét és tovább ír gyerek könyveket. 2007. június 28.-án egy sajtótájékoztatón bejelentették, hogy visszatér a Spice Girls. A lányok újra összeálltak egy 24 állomásos turné, a The Return of a Spice Girls, és egy Greatest Hits válogatáslemez erejéig. A koncertkörútra a jegyek a bejelentéstől számított 38 másodpercen belül minden jegy elfogyott. 2007. november 5.-én a csapat a nagyszabású Victoria’s Secret Fashion Show-n is fellépett, ahol két dalt is előadtak. 2008. február 26.-án idő előtt befejezték a turnét. 2008-ban kiadta a gyerekkönyveket ami nagy siker lett és bejelentette, hogy nem tervezz új albumot megjelentetni.

NEGYEDIK ALBUM & GEM (2010-)
2010. végén bejelentette, hogy elkezdett dolgozni a negyedik albumán. 2011-ben bejelentette, hogy az új album címe 'Putting on the Bling' lesz amit 2013-ban internetre is került a dal. 2012 végén elénekelte Phenomenal Woman dalát amit kislemeznek tervezett de ismeretlen okok miatt törölt. 2013. szeptember elején bejelnetette, hogy az új kislemez, Half Of Me lesz amit október 3-án énekel az egyik műsorban. Half of Me -ből 393 példány fogyott ausztráliában és a kislemez hatalmasat bukott. 2014. májusában egy képet jelentett meg egy lehetséges dalszöveget. 2015. szeptemberében bejelentette, hogy az új album 2016. márciusában jelenik meg. 2016. Májusban Emma-val és Melanie B-vel újra stúdióban volt, majd július elején bejelentik, hogy trióként újra összeáll a Spice Girls. Augusztusban Melanie C beperli őket, mert szerinte Spice Girls nélküle nem létezhet, Victoria támogatja őket. 2016. Októberben bejelentette, hogy újra gyermeket vár.
Novemberben az internetre került, az egész negyedik albuma, a rajongók szerint ez az album olyan jó, mint az első kettő albuma.

2017. Januárban pletykálni kezdték, hogy ismét kilépett a Spice Girls-ből, hogy a családjára illetve az új albumára koncentrálhasson - de ezt még nem erősítették meg.

 

Menüpontok

Cikkek

Diszkógráfia

2016.12.31

Teljes bejegyzés | Menüpont: Geri