Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MelanieB

MELANIE JANINE BROWN [1975. Május 29.] ngol énekesnő, dalszerző, üzletasszony és televízió személyiség. 1994-ben csatlakozott a Spice Girls együttesbe. 1998-ban jelent meg az első kislemeze, I Want You Back majd 2000-ben jött a kevésbé sikeres Hot album amin három további kislemez jelent meg: Tell Me, Feels so Good és a Lullaby. Az album és a Spice Girls feloszlása után szinházba szerepelt majd 2005-ben megjelent, L.A. State of Mind amiről csak egy kislemez jelent meg. 2007 és 2008-ban újra Spice Girls tagja volt. 2008-től különböző műsorokban zsűri tag. 2013 év végén megjelent a For Once in My Life dala.

SPICE GIRLS (1994-1998)
Az öt lány, név szerint Melanie Brown (Scary Spice), Victoria Beckham (Posh Spice), Emma Bunton(Baby Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice), Geri Halliwell (Ginger Spice) hamar vált Anglia első számú kedvencévé. Művészneveiket a Top of the Pops magazin adta a lányoknak. 1996 nyarán írták alá a Virgin Records lemezkiadó szerződését, és nem sokkal később kiadták a banda első kislemezét Wannabe címen. A single akkora sikert aratott világszerte, hogy hamar az 1990es évek pop úttörői között üdvözölték Őket, akár csak az akkor fénykorát élő szintén brit Take That, vagy a Back Street Boys. Az együttest Simon Fuller menedzselte. Első albumuk, a Spice 1996. november 4.-én került kiadásra. A lemez sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy számos ország slágerlistáján igen előkelő helyen végzett. 12 országban első helyezett lett a korong, többek között a hírhedt US Bilboardon, és a UK Albums Charton is. Második albumuk, a Spiceworld 1997. november 3.-án került a boltok polcaira. Érdekesség, hogy az album dalai egy azonos című filmben is felcsendültek, melyben saját magukat alakították a spicegirl-ök. Az album az előzőhöz hasonlóan ostromolta a slágerlistákat számos országban, illetve arany, többszörös platina, és gyémánt lemezminősítésekkel illették a korongot. 1998. május 31.-én Ginger Spice, alias Geri Halliwell bejelentette, hogy kilép az együttesből. A hírt az énekesnő ügyvédje is megerősítette egy sajtótájékoztatón. Az együttes többi tagja pedig –immáron Geri nélkül-kiadta harmadik albumuk első kislemezét, a Goodbye-t.

HOT, FOREVER & CATCH FIRE (1998-2002)
1998. Szeptember 14-én jelent meg az első olyan kislemeze amit a Spice Girls nélkül jelentett meg Missy Elliiott-tal az 'I Want You Back' a dal sikeres volt elérte Angliában az első helyett. A második kislemeze 1999. június végén jelent meg az egyetlen olyan kislemez amit Melanie G-ként jelent meg, Word Up bukásnak számított a kislemezen  szereplő 'Sophisticated Lady' dal háttér vokálban Emma Bunton hangját lehetett hallani. Word Up bukása után egy kicsit pihentette a énekesi karrierjét de közben már dolgozót az első albumán amit promo-ként már kész volt 2000. májusában. A harmadik kislemez a férjének írta 'Tell Me' a dal nem lett első helyezett de sikeres volt pár héttel később jelent meg, a Hot albuma ami hatalmasat bukott.
Sok rajongó a Spice Girls-re volt kiváncsi ami angliai listákon 2. helyezés volt, Mel B albuma 28. helyett ért el. Pár héttel később megjelent a Spice Girls harmadik albuma, Forever. Ez az album ugyan nem muzsikált az előző két albumhoz hasonlóan a slágerlistákon, de több országban arany, illetve platina lemez lett. Kanadában kétszeres platinalemez lett az album. A sikeres lánycsapat tagjai már a harmadik lemez felvételekor építgették szólókarrierjüket kisebb nagyobb sikerrel, illetve sorra családot alapítottak. 2001-ben a nagysikerű Spice Girls hivatalosan is feloszlott.
2001. Februárban megjelenti a harmadik kislemez az albumról, Feels So Good-ot 5. helyett ért el. 2001. Júniusban megjelenti a negyedik és utolsó kislemez, Lullaby ami csak 13. helyett ért el. A bukás miatt törölték az ötödik kislemez, Hotter-t, sokkak szerint ez meg mentette volna az albumot. 2001. Júliusban tervezték, hogy a Hot-ot újra kiadják de soha nem történt meg.
2002-ben megjelentette az önéletrajzi könyvét a Catch A Fire. A könyv listákon angliában a hetedik helyett érte el. Az önéletrajzi könyvében azt írja le, hogy hogyan veszít el érdeklődését a szenvedélyeiben idővel. Az érdeklődését veszíti a táncba és a zenében és az albuma képtelen volt, hogy megfeleljen azoknak az elvárásoknak, és nem érdeklődik aziránt, hogy csináljon egy másikat.

RENT, L.A. STATE OF MIND & RETURN OF THE SPICE GIRLS (2004-2008)
2004. áprilisban szerepet kapott a Rent-ben Mimi Marquez. Pozítiv kritikát kapott. Koncertezni is ment elénekelte néhány dalt a Rent-ből és néhány új dalt amit ő írt. 2004. közepén úgy dönt, hogy kiadja a második albumát 2005-ben. Aláírt szerződést az Amber Cafe-nál. 2005. Június 13-án visszatér a zenében és kiadja az első és utolsó maxiját, Today, ami bukás volt mert a 41. helyett érte el. 2005. Június 27-én megjelent a második önálló albuma, L.A. State Of Mind. Az album nagy bukás lett mert csak 453. helyezést ért el. Az első héten csak 670-ban fogyott el. Az album teljes eladása csak 1.500 lett. Mel B az mondta, hogy nem várt sok sikert az albumtól csak ajándék a rajongóknak. A sikertelen Today maxi miatt úgy dönt, hogy abba hagyja és nem csinál több maxit az albumról. 2007. június 28.-án egy sajtótájékoztatón bejelentették, hogy visszatérnek. A lányok újra összeálltak egy 24 állomásos turné, a The Return of a Spice Girls, és egy Greatest Hits válogatáslemez elejéig. A koncertkörútra a jegyek a bejelentéstől számított 38 másodpercen belül minden jegy elfogyott. 2007. november 5.-én a csapat a nagyszabású Victoria’s Secret Fashion Show-n is fellépett, ahol két dalt is előadtak. 2008. február 26.-án idő előtt befejezték a turnét. Azóta is többször felmerült a tagokban a visszatérés ötlete.

PLETYKÁK A HARMADIK ALBUMRÓL & IT'S SCARY WORLD (2008-2013)
2008. Júniusban azt nyilatkozta, hogy tíz számot felvett az új albumra. 2008. oktober/noverben az internetre került a Whose Is It ami az első maxi lesz az albumról. 2009. elején jelent volna meg de azt mondta, hogy nincs még teljesen kész. Melanie B Milk & Cookies Missy Elliott-tal énekel ami Block Party albumán rajta lesz 2010 albumán. 2010. áprilisban három új dalt rögzitett és azt nyilatkozta, hogy pár hónapig írni fogja a dalokat az új albumra. 2010. Szeptemberben kezdik vetiteni a saját műsorát az It's A Scary World. Augusztus végén szányra kelt a pletyka, hogy három évi házasság után elválik a férjétél. Később ezt tagadta és azt nyilatkozta, hogy minden rendben van. Szeptemberben az internetre került fél perces új dala ami a It's Scary World betétdala. A műsorban elénekelt egy új dalt a harmadik albumról a Lip Lock amit Ludacris-val énekel a hirek szerint 2010 év végén adja ki mint az első maxi a harmadik albumról. November elején szerepelt az X Factorban és a versenyzőkkel elénekelte a Spice Girls egyik népszerű dalát a Stop! ő elénekelte Emmának a részét (And we know that you could go and find some other, Take or leave it cos we've always got each other) Az egyik It's Scary epizódban felépet a Lip Lock dallal. Március elején jelentette be, hogy három hónapos terhes a harmadik gyerekével. 2011. Májusában azt nyilatkozta, hogy visszatér a zenével már be épített a házában egy studiót és lehetséges, hogy év végén kiadja az új albumot. 2012. Március 31-én MelB bejelentette, hogy lemezszerződése van az EMI kiadóval. Jelenleg dolgozik új dalokon ami év végén jelenik meg. MelB az egyik interjúban nyilatkozta: 'Nagyon izgatot vagyok, hogy újra a zenével foglalkozhatok . Tudom, hogy említettem, hogy új zenén dolgozok de jogi okok miatt nem lehetet kiadni. Boldog vagyok, hogy a zeném lesz hallható még ebben az évben. Szeress vagy utálj de Scary Spice visszatér' 2013-ban elválalta a 'America's Got Talent' ami miatt megint csúszni fog a zenei karrierje. Május közepén a műsorból távozott és a helyére jött Geri Halliwell.

FOR ONCE IN MY LIFE, X-FACTOR & GEM (2013-)
2013. szeptemberben elmondta, hogy szeretne egy duettet készíteni Geri Halliwell-el és már három dalon is dolgozik amiből lehetséges kislemez lesz. 2013. szeptember közepén jelenik meg az új kislemez, For Once in My Life ez az első kislemez nyolc év után. A dal sokkal Dance-sebb lett. Október elején bejelentette, hogy hamarosan egy újabb kislemez jelenik meg és túrnéra is tervez. 2014. május elején feltett egy képet amin studióban van és azt is írta, hogy hamarosan új kislemez jelenik meg. 2014. júniusban ő lett az egyik mentor az X-Factor-ban. 2014. Augusztusban bejelentette, hogy ebben az évben megjelenik egy új kislemez de a kislemezből nem lett semmi.
2016. Májusban Geri-vel és Emma-val újra stúdióban volt, majd július elején bejelentik, hogy trióként újra összeáll a Spice Girls. Augusztusban Melanie C beperli őket, mert szerinte Spice Girls nélküle nem létezhet, Victoria támogatja őket.

 

Menüpontok

Cikkek

Harmadik Album

2016.06.01

 

Diszkográfia

2015.10.25