Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SpiceWorld

SPICEWORLD
STÚDIÓ ALBUM: Spice Girls
Megjelenés: 1997. November 3.
Felvételek: 1997
Műfaj: Pop, R&B
Hossz: 38:41
Kiadó: Virgin Records
Producerek: Absolute, Matt Rowe, Richard Stannard
Kislemezek az Albumról
01: Spice Up Your Life
Megjelenés: 1997. Október 13.
02: Too Much
Megjelenés: 1997. December 15.
03: Stop!
Megjelenés: 1998. Március 9.
04: Viva Forever
Megjelenés: 1998. Július 20.
Spice
(1996)
Forever
(2000)

SPICEWORLD (Magyarul: Fűszeres világMásodik stúdióalbuma, a brit lány csapatnak, a Spice Girls-nek. Az album 1997. November 3-án jelent meg, a Virgin Recods-nál. Az albumot 1997-ben rögzítették. Producerek ugyanazok, mint az első albumnál Matt Rowe és Richard Stannard valamint Absolute duó. Az album táncolható dalokat tartalmaz, Pop, Dance, R&B és Hip Hop. Az albumból 24 millió példány fogyott el.
Az albumról négy kislemez jelent meg, melyek mind sikeresek lettek. Az első Spice Up Your Life, ami első helyezést ért el néhány országban, következő Too Much, ami a SpiceWorld film betétdala lett, a harmadik Stop! az első olyan kislemez ami angliában nem lett első helyezett dal, és utolsó kilencvenes évekbeli kislemez amin mind az öten szerepelnek, az utolsó Viva Forever, a mai napig a legszebb balada dalként ismert, a videóba számítógépes tündérként jelenek meg.

DALOK AZ ALBUMRÓL: A nyitó dal a Wannabe "szellemi uódja", a Spice Up Your Life. Nos a dal egyfajta bulizós, hangulatkeverő. A hangzás rendkívül jól van megvalósítva, ill. a szöveg is remek, és passzol a lányokhoz. Ezt követi a szintén vidám Stop, ami fülbemászó refénjével, és rézfúvós kísérettel készült hangzásvilágával. Természetesen minden album 3. száma egy lassúzós, érzelmes zene. Ezen a lemezen ezt a jelzőt a Too Much képviseli, ami nem lett rossz, de nem a legjobbak közé tartozik a korongon. A szöveg, és a hangzás passzol egymáshoz. Ezután egy furcsa bulizós zene, a Saturday Night Divas hangzik fel. A dal szövege rendben van, de a hangzás rendkívül érdekesre sikeredett. Ezt követi a '80-as évek pop slágereire hajazó, rendkívül optimista szám, a Never Give On The Good Times. A hangzásvilág, a szöveg mind tökéltesen adja azt a nosztalgikus hangulatot, amit akarni ad.
Ezután egy tipikus szakítós dal, a Move Over jön. A hangzás még úgy, ahogy elment, de a szöveg egy kicsit rámenős volt, de nem lett ez annyira rossz mindenesetre. Ismét egy optimista számmal van dolgunk. Ennek a címe Do It, aminek a szövege remek, és fülbemászó, bár a hangzásvilág túlságosan lollipop lett. A következő szám egy tipikus tinipop dal, a Denying, aminek a szövege már túlságosan lányos, de a hangzással semmi gond.
Ezután egy rendkívül érzékeny szerelmes dal, a Viva Forever szólal fel, ami érzékeny szöveggel, és varázslatos hangzásávval rendelkezik. A korong legutolsó dala, a jazz zenékre utaló The Lady Is a Vamp, aminek szövege, és hangzása olyan hatást kelt, mintha egy előadáson lennénk a Broadway-en.

A FILM: A századvég egyik legnagyobb sikersztoriját összehozó lányok ezúttal filmet forgattak. A cselekményért nem kellett messzire menni: egy koncertkörút viszontagságait dolgozták fel. Bár maga a koncert és a szereplők jó része is fiktív, a feldolgozott élményanyag jól illusztrálja a "fűszerbabák" mindennapjait. Clifford, a menedzser, Deborah, az asszisztens, Piers, a filmrendező - aki mindenáron bele akar kamerázni az együttes életébe - kitalált személyek, de a lányok, a zene és egyes szituációk valódiak, és ez tökéletesen elegendő.

GIRL POWER! LIVE IN ISTANBUL
01. If You Can't Dance
02. Who Do You Think You Are
03. Something Kinda Funny
04. Saturday Night Divas
05. Say You'll be There
06. Step to Me
07. Naked
08. 2 Become 1
09. Stop!
10. Too Much

11. Spice Up Your Life
12 Love Thing
13. Mama
14. Move Over
15. Wannabe

GIRL POWER! LIVE IN ISTANBUL Egy két esti koncert volt a Spice Girls-nek. A koncerteket amelyeket szervezett Pepsi részeként  a csapat szerződése amit Abdi İpekçi Arena Istanbul-ban Október 12 és 13-án. Koncertek után megjelent VHS-en amin a lányok interjút adnak de nem szerepel mindegyik dal a listáról ezzek lettek kihagyva: Something Kinda Funny - Saturday Night Divas - Stop! - Too Much - Love Thing és Mama. Bár at eredeti koncerten élőben énekeltek de a VHS-en néhány dalt szinkronizáltak a végső változatban. 2007. December 10-én jelent meg DVD-én.

SPICEWORLD TOUR
01. If You Can't Dance
02. Who Do You Think You Are
03. Do It
04. Denying
05. Too Much
06. Stop!
07. Where Did Our Love Go? 
(Baby szóló)
08. Move Over
09. The Lady is a Vamp
10. Say You'll be There

11. Naked
12 2 Become 1
13. Walk of Life
14. Sisters Are Doin' it for Themselves (Sporty & Scary duett)
15. Wannabe
16. Spice Up Your Life
17. Mama
18. Viva Forever
19. Never Give Up on the Good Times
20. We Are Family

SPICEWORLD TOUR ez volt a Spice Girls-nek az első turnéja, amit a második albumot népszerűsítette, SpiceWorld. A túrné február végén kezdődött el, Geri Május 26-án lépett utolsónak fel a többi lány még két alkalommal azt mondták, hogy Geri beteg ezért nem jelent meg. Május 31-én hivatalosan is kilépett a Spice Girls-ből. Utána két hétig pihentették a túrnét majd folytatták tovább. Egészen Szeptemberig turnéztak.

DALLISTA
# DALCÍM ÍRÓK PRODUCEREK HOSSZ
01 SPICE UP YOUR LIFE SPICE GIRLS
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
2:54
02 STOP! SPICE GIRLS
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:26
03 TOO MUCH SPICE GIRLS
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 4:30
04 SATURDAY NIGHT DIVAS SPICE GIRLS
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
4:26
05 NEVER GIVE UP ON THE GOOD TIMES SPICE GIRLS
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
4:30
06 MOVE OVER SPICE GIRLS
Clifford Lane
Mary Wood
Absolute 2:46
07 DO IT SPICE GIRLS
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 4:04
08 DENYING SPICE GIRLS
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:43
09 VIVA FOREVER SPICE GIRLS
Richard Stannard
Matt Rowe
Richard Stannard
Matt Rowe
5:10
10 THE LADY IS A VAMP SPICE GIRLS
Andy Watkins
Paul Wilson
Absolute 3:09
TELJES HOSSZ 38:41
BÓNUSZ DAL
# DALCÍM ÍRÓK PRODUCEREK HOSSZ
07 STEP TO ME SPICE GIRLS
Elliot Kennedy
Absolute 4:18
TELJES HOSSZ 42:59
B-SIDE DALOK
# DALCÍM ÍRÓK KISLEMEZ HOSSZ
1 SPICE INVADERS SPICE GIRLS
Andy Watkins
Paul Wilson
Spice Up Your Life 3:39
2 WALK OF LIFE SPICE GIRLS
Andy Watkins
Paul Wilson
Too Much 4:16
3 OUTER SPACE GIRLS SPICE GIRLS
Richard Stannard
Matt Rowe
3:58
4 AIN'T NO STOPPING US NOW
(with - Luther Vandross)
Gene McFadded
John Whitehead
Gerry Cohen
Stop! 4:55

 

Menüpontok

Kislemezek

Cikkek: 4

Cikkek

Dalszövegek

2016.12.15