Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Victoria

VICTORIA CAROLINE BECKHAM [1974. Április 17.] angol énekesnő, dalszerző, üzletasszony és televízió személyiség. 1994-ben csatlakozott a Spice Girls együttesbe. 2000-ben jelent meg az első kislemeze, Out of Your Mind egy éve később jelent meg az albuma, Victoria Beckham. 2004-ben jelent volna meg a második albuma de ez nem történt meg. 2007 és 2008-ban újra Spice Girls tagja volt. 2008. óta divat céget alapított.

SPICE GIRLS (1994-1998)
Az öt lány, név szerint Melanie Brown (Scary Spice), Victoria Beckham (Posh Spice), Emma Bunton(Baby Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice), Geri Halliwell (Ginger Spice) hamar vált Anglia első számú kedvencévé. Művészneveiket a Top of the Pops magazin adta a lányoknak. 1996 nyarán írták alá a Virgin Records lemezkiadó szerződését, és nem sokkal később kiadták a banda első kislemezét Wannabe címen. A single akkora sikert aratott világszerte, hogy hamar az 1990es évek pop úttörői között üdvözölték Őket, akár csak az akkor fénykorát élő szintén brit Take That, vagy a Back Street Boys. Az együttest Simon Fuller menedzselte. Első albumuk, a Spice 1996. november 4.-én került kiadásra. A lemez sikerességét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy számos ország slágerlistáján igen előkelő helyen végzett. 12 országban első helyezett lett a korong, többek között a hírhedt US Bilboardon, és a UK Albums Charton is. Második albumuk, a Spiceworld 1997. november 3.-án került a boltok polcaira. Érdekesség, hogy az album dalai egy azonos című filmben is felcsendültek, melyben saját magukat alakították a spicegirl-ök. Az album az előzőhöz hasonlóan ostromolta a slágerlistákat számos országban, illetve arany, többszörös platina, és gyémánt lemezminősítésekkel illették a korongot. 1998. május 31.-én Ginger Spice, alias Geri Halliwell bejelentette, hogy kilép az együttesből. A hírt az énekesnő ügyvédje is megerősítette egy sajtótájékoztatón. Az együttes többi tagja pedig –immáron Gery nélkül-kiadta harmadik albumuk első kislemezét, a Goodbye-t.

FORVER & VB (1999-2002)
Melanie C az egyik interjúban elmondta, hogy Victoria 1999. év végén jelenik meg az első albuma amit később ezt cáfolták mert Victoria nem dolgozott szóló karrieren. Csupán 2000. májusában ment elöször egyedül studióba és 2000. Augusztus 14-én Megjelent Victoria első szóló maxija Out Of Your Mind, egy duett Dane Bowers és Truesteppers. Úgyanazon a héten jelent meg Groovejet (If This Ain't Love). Sophie Ellis-Bextor, melynek eredményeként Victoria Number Two lett. A kibocsátás előtt Július 8-án Victoria és Truesteppers előadták londoni Hyde Parkban A Prince's Trust jótékonysági szervezet a közönség több mint 100.000. ember volt. Victoria akkor aláírta a szerződést a Virgin Records-sal. 2000. november 6.-án a Virgin kiadó publikálta a banda harmadik nagylemezét, a Forevert. Ez az elbum ugyan nem muzsikált az előző két maxihoz hasonlóan a slágerlistákon, de több országban arany, illetve platina lemez lett. Kanadában kétszeres platinalemez lett az album. A sikeres lánycsapat tagjai már a harmadik lemez felvételekor építgették szólókarrierjüket kisebb nagyobb sikerrel, illetve sorra családot alapítottak. 2001-ben a nagysikerű Spice Girls hivatalosan is feloszlott.
Az első kislemez az albumról, Not Such An Innoncent Girl volt 2001. Szeptember 17. Úgyanazon a héten adták ki Kylie Minogue maxiját a Can't Get You Out Of My Head ami megelőzte Victoriát. És így a hatodik helyett szerezte meg. 2001. Oktober 1-én kiadták az albumt Victoria Beckham címen. Elérte a tizedik helyett Angliában. Az album 5.000.000. gyártási költség volt. 2002. Febrárban kiadta A Mind Of It's Own ami hatodik helyéig ment. A dal nem volt annyira sikeres és szakított Virgin Records-sal és a terhesége miatt a harmadik kislemez 'I Wish' törölni kellett.

LEARNINIG TO FLY & OPEN YOUR EYES (2002-2004)
Victoria 2002-ben aláírt egy szerződést Telstar Records. A szerződés értéke 1.500.000. volt. Victoria önéletrajza, 2001. szeptember 13-án jelent meg, Learning to Fly. A cím egy dalből lett kivéve a Fame-ből, amit régen szeretett. Ez a dal megihlette őt, "I'm gonna live forever, I'm gonna learn how to fly" (Örökké élni fogok, Meg fogom tudni, hogy hogyan lehet repülni). A könyv sokkal sikeresebb volt mint az énekesi karrierje. A könyvben leírja: Spice Girls, Házasága David Beckham-mel és a családi életét. A könyv elérte a harmadik helyett a könyv eladás listán, 2001-ben angliában 500.000 példány fogyott. Amikor a könyvet először kiadták elérte az első helyett, négy hét után a második helyett érte el, Robbie Williams könyve lecserélte őt. Egy vendég szereplés a Parkinson showban a néző 9 millió volt ez segítette a könyvet előre léptetni.
 Victoria felvette az új albumot aminek az első maxija Let You Head Go. De nem volt annyira sikeres, hogy az albumot kiadják. 2003. December 29-én kiadta Let You Head Go/This Groove Maxiját. 2004. március/május tervezték kibocsátani az albumt de soha nem bocsátották ki.

MY LOVE IS FOR REAL, THAT EXTRA HALF AN INCH, COMING TO AMERICA & RETURN OF THE SPICE GIRLS (2005-2008)
2005-ben kiadta volna a My Love is For Real de terhes lett és elkezdett divattal foglalkozni. Victoria második könyve egy divattanács volt, That Extra Half an Inch 2006. oktober 27-én adták ki. A könyv tartamaz haj tippeket, ruhákat és szépség tanácsokat. A könyvől 400.000. páldányt adott el. Victoria Beckham: Coming to America egy olyan egy órás műsor volt ami jellemzi Victoria Beckham-ot amint költözik amerikában és ahol a férje, David Beckham, elkezdi a karrierét, a LA Galaxynek focicsapattal. 4.9 millióak nézték amerikában a Victoria Beckham: Coming to America műsort.
2007. június 28.-án egy sajtótájékoztatón bejelentették, hogy visszatérnek. A lányok újra összeálltak egy 24 állomásos turné, a The Return of a Spice Girls, és egy Greatest Hits válogatáslemez elejéig. A koncertkörútra a jegyek a bejelentéstől számított 38 másodpercen belül minden jegy elfogyott. 2007. november 5.-én a csapat a nagyszabású Victoria’s Secret Fashion Show-n is fellépett, ahol két dalt is előadtak. 2008. február 26.-án idő előtt befejezték a turnét. Azóta is többször felmerült a tagokban a visszatérés ötlete. 2008. elején azt nyilatkozta, hogy már nem akar többet énekelni inkább divat tervezőként dolgozik.

DIVAT (2008-)
Amint véget ért a Spice Girls túrné elkezdet dolgozni divattervezőként. 2010. nyarán néhány újság azt írta, hogy a Spice Girls ismét össze fog állni de Victoria az egyetlen lány aki már nem akar össze állni később azt nyilatkozták, hogy esetleg Victoria nélkül visszatérnek úgy mint amikor Geri nélkül kiadtak lemezt. Később Melanie C tagadta. Emma azt nyilatkozta, hogy a SpiceWorld: A Filmnek lesz egy folytatása később ezt tagadta. 2011. elején bejelentette, hogy terhes. Egyik lap szerint most kislányt vár. Július 10-én született meg Harper Seven az első kislányuk. Jelenleg Harper az egyik sztár gyerek aki divatosan öltözik. Az olimpiára újra összeállt a Spice Girls sokáig arról szóltak a pletykák, hogy Victoria miatt nem lép fel. Csak azzal a feltétellel ment bele, hogy ez lesz az utolsó Spice Girls felépése. A többieknek nem, hogy egy szinpadra de még találkozni se akarnak majd Victoriával a fellépés után. 2013-ban bejelente, hogy soha többé nem fog énekelni inkább a divattervezésre koncetrál. Azóta pletykálnak olyanokat, hogy a többi lány helyére keresni fog énekest de ez csak pletyka volt. 2016. májusában internetre került a 2003-ban felvett albuma, a Come Together amit végül törölni kellett mert a lemezcég csődbe ment.
2017. januárban Victoria jogi lépéseket tett és beperelte a GEM-et, hogy ne hozhassanak létre nélküle és Melanie C nélkül új Spice Girls dalokat és fellépéseket.

 

Menüpontok

Cikkek

Diszkógráfia

2017.03.14